0(0)

Praca z pacjentem jedzącym pod wpływem emocji

  • Czas trwania 02h 10m
  • Ostatnia aktualizacja 7 października 2020

Opis

PREMIERA SZKOLENIA: 7.10.2020 r.

Promocyjna cena tylko do dnia premiery!

PLAN SZKOLENIA
Część I
1. Charakterystyka jedzenia emocjonalnego.
2. Trudności z identyfikowaniem emocji i nieumiejętne radzenie sobie z emocjami jako przyczyny jedzenia emocjonalnego.
3. W jaki sposób regulujemy emocje? Praktyczne wskazówki jak tę wiedzę wykorzystać w pracy z pacjentem.
– adaptacyjne strategie regulacji emocji
– nieadaptacyjne strategie regulacji emocji
4. W jaki sposób dietetyk powinien rozmawiać z pacjentem o emocjach (pytania otwarte, aktywne słuchanie, odzwierciedlanie, klaryfikacja, parafraza)?
5. Niskie poczucie skuteczności a stan emocjonalny pacjenta. W jaki sposób dietetyk może pomóc pacjentowi podnieść poczucie własnej skuteczności?

Część II
1. Sposoby regulacji emocji do wykorzystania w praktyce dietetyka.
– dzienniczek żywieniowy
– rozwiązywanie problemów
– restrukturyzacja poznawcza
– praktyka wdzięczności
– pisanie ekspresywne (swobodne, automatyczne)
– techniki oddechowe (oddychanie po kwadracie)
– pytanie o cud
– radzenie sobie z obawami związanymi ze zmianą
– podejście uważności (mindfulness)
2. Jak pomóc pacjentowi odnaleźć odpowiednie dla niego sposoby radzenia sobie z emocjami?

Czego się nauczę?

  • zdobędziesz najnowszą i aktualną wiedzę dotyczącą jedzenia pod wpływem emocji
  • poznasz aktualne zalecenia żywieniowe dla pacjenta borykającego się z problemem emocjonalnego jedzenia
  • dowiesz się jak skutecznie pracować z pacjentem jedzącym pod wpływem emocji
  • zyskasz dostęp do wiedzy opartej wyłącznie o dowody naukowe (ang. evidence based medicine, EBM)

Tematy tego kursu

4Lekcje02h 10m

Praca z pacjentem jedzącym pod wpływem emocji

Część I00:55:00
Część II01:10:00
Certyfikat uczestnictwa
Quiz

O instruktorach

0 (0 Oceny)

1 Kursy

20 studenci

249,00 

Materiał zawiera

  • nieograniczony dostęp do nagrania w dowolnym czasie przez 12 miesięcy
  • e-certyfikat uczestnictwa
  • możliwość uzyskania e-certyfikatu potwierdzającego zdobytą wiedzę
  • i oczywiście... wysoka dawka merytorycznej wiedzy!

Wymagania

  • znajomość podstawowych pojęć z dziedziny dietetyki oraz psychologii

Docelowi odbiorcy

  • dietetycy
  • lekarze
  • psycholodzy
  • psychoterapeuci
  • doktoranci i studenci
  • pozostałe osoby zainteresowane tematyką
Przewiń do góry