0(0)

Poznawcze i emocjonalne mechanizmy restrykcyjnego jedzenia w przebiegu zaburzeń odżywiania

  • Kategorie Wykłady
  • Czas trwania 45m
  • Ostatnia aktualizacja 7 czerwca 2022

Opis

Wykład charakteryzujący poznawcze i emocjonalne determinanty stosowania restrykcji żywieniowych, które obserwowane są w przebiegu głównie jadłowstrętu psychicznego, ale mogą również wpisywać się w obraz innych zaburzeń odżywiania (bulimia – okresy restrykcji, ortoreksja, ARFID, alkoreksja). Wśród czynników opisane zostaną: specyficzne przekonania żywieniowe, zaburzenia percepcji własnego ciała oraz porcji posiłków, odczuwanie lęku przedposiłkowego czy odmienne doświadczanie przyjemności w sytuacjach związanych z jedzeniem.

Tematy tego kursu

1Lekcje45m

Wykład

Wideo00:45:00

O instruktorach

4.67 (3 Oceny)

3 Kursy

70 Studenci

49,00  29,00 

Materiał zawiera

  • prezentacja wideo

Docelowi odbiorcy

  • dietetycy
  • lekarze
  • psycholodzy
  • doktoranci
  • studenci
  • wszystkie osoby zainteresowane tematyką
Przewiń do góry