Wpływ wybranych modeli dietetycznych na występowanie i przebieg zaburzeń odżywiania
Opis
Podczas wystąpienia przeanalizujemy wpływ wybranych modeli dietetycznych na występowanie i przebieg zaburzeń odżywiania.
Na podstawie aktualnych danych naukowych i obserwacji z praktyki klinicznej podczas wykładu poznamy odpowiedzi na następujące pytania:
Jaka jest częstość występowania zaburzeń odżywiania?
Jakie zachowania żywieniowe zwiększają ryzyko rozwoju zaburzeń odżywiania?
Czy diety restrykcyjne (jakościowo i ilościowo) wpływają na ryzyko rozwoju i przebieg zaburzeń odżywiania?
Czy post przerywany ma związek z występowaniem i przebiegiem zaburzeń odżywiania?
Czy dieta ketogenna ma wpływ na występowanie i przebieg zaburzeń odżywiania?
Niska cena wykładu zapewniona, dzięki utrwaleniu wykładu podczas Konferencji PAD (wykład bez certyfikacji).
Tematy tego kursu
Wideo
Wideo01:10:00
O instruktorach
31 Kursy
305 Studenci