Nietolerancje i alergie pokarmowe a mikrobiom jelitowy
Opis
PREMIERA SZKOLENIA: 7 WRZEŚNIA GODZ. 17:00
Promocja: niższa cena tylko do 2 września 2020 roku!
Nietolerancje i alergie pokarmowe stanowią wyzwanie w medycynie zarówno z powodu zwiększającej się częstości ich występowania, braku danych dotyczących części alergenów, utrudnionej diagnostyki jak i coraz rzadziej nabywanej immunotolerancji.
Celem szkolenia jest zwrócenie uwagi na zależność między rozwojem niepożądanej reakcji organizmu na spożyte pokarmy a mikrobiom układu pokarmowego.
Skrócona agenda spotkania:
1. Układ odpornościowy jelit
2. Rozwój nietolerancji i alergii pokarmowych
3. Choroby alergiczne a dysbioza
4. Probiotykoterapia w prewencji alergii
Czego się nauczę?
- zdobędziesz najnowszą wiedzę opartą o dowody naukowe (ang. evidence based medicine, EBM)
- uzyskasz możliwość poznania mechanizmów związanych ze związkiem występującym między mikrobiomem a nietolerancjami i alergiami pokarmowymi
- zyskasz dostęp do aktualnych zaleceń dotyczących związku między chorobami alergicznymi a mikrobiomem
- poznasz najnowsze wytyczne dotyczące probiotykoterapii w chorobach alergicznych
Tematy tego kursu
Nietolerancje i alergie pokarmowe a mikrobiom jelitowy
Część I1:10:00
Część II50:00:00
Certyfikat uczestnictwa
Quiz
O instruktorach
1 Kursy
35 Studenci